Általános tudnivalók

Tájékoztató ügyfeleinknek

Gyakori kérdések

Minden építőipari munkálat előtt számos félelem, bizonytalanság és tévhit keringhet az ember fejében amikor tárcsázza egy kivitelező telefonszámát. Milyen állapotban lesz a lakás ha készen van a szerelés? Korrekt munkát kapok a pénzemért? Tudom érvényesíteni a garanciát ha meghibásodik a berendezés? A szomszédokkal nem lesz konfliktusom a munkálatok miatt? Milyen engedélyek szükségesek a klímaszereléshez? Hol lenne a légkondicionáló optimális helye a lakásban? Milyen méretű helyiségbe milyen teljesítményű klímár cásároljunk? Vajon elég lesz egy klíma berendezés felszerelése vagy többre lesz szükség?? Még hosszasan sorolhatnánk azokat a kérdéseket amelyeket megfogalmaznak magukban az érdeklődők. Ezekben szeretnénk támpontokat, segítséget adni még a felmérés egyeztetése előtt. Minden kérdésére készségesen válaszolunk!

Általános tudnivalók a beszerelésről

Egy átlagos klímaszerelés munkaideje 4-5 óra, ez egy egyszerűbb szerelés ami 3-5 méter csövezéssel, illetve egy vagy két fal átfúrásával jár. Általában egy napon belül két időpontra szoktunk kimenni. Reggel 8-kor kezdünk az első címen, mert ekkor már nem zavarja a többi lakót a fúrás és pakolás zaja. A második címre 12-13 óra között érkezünk; 16-17 óra között várható a befejezés.Hétvégén legfeljebb a főszezonon kívül vállalunk el szombati szerelést, mert akkor még lehet a hatályos jogszabályok szerint dolgozni az építőiparban. Kizárólag családi ház esetében javasoljuk ezt az időpontot, mivel egy társasházban zavarnánk a munkálatokkal a többi lakó nyugalmát, ami konfliktusok forrása lehet.


"Gyakori kérdés, hogy mennyire fogunk port, szemetet, sittet hagyni magunk után szereléskor, éppen ezért szeretnék megnyugatni mindenkit, hogy nem verjük szét a lakást a szerelés alkalmával. Egy átlagos klímaszerelés után olyan állapotban adjuk át a terepet, hogy minimális takarítás is elegendő lesz vagy még arra sincsen szükség."

A kollégák a helyszín elpakolásával, letakarásával kezdik a munkálatokat. Minden alkalommal hullámpapírt és fóliát használunk a burkolatok megóvása érdekében. A fúrások közben ipari porszívóval folyamatosan elszívjuk a keletkező port, és a munka befejezésekor összetakarítjuk a törmeléket. Fontos tudnivaló! A klíma hűtőteljesítménye, amit a dobozokon és a weblapunkon is olvashatnak (2,5kW - 3,5kW - 5kW), nem az áramfelvételt mutatja! Ez a hideg levegő szállítási teljesítményből származtatott érték ami azt mutatja milyen hűtési képessége van a klímaberendezésnek. Tehát nem kell megijedni, nem ennyi áramot vesz fel a készülék a hálózatból működés közben. Általában a korszerű inverteres klímák 600-700 wattos áramfelvétellel és 3-4 amper áramerősséggel beérik; még az induló áramerősség sem lesz több, mint 5-6 amper. Nincs szükség a vezetékek, vagy biztosítékok cseréjére sem az áramtáblán. Problémát csak a századfordulós épületek vezetékelése jelenthet, bár többnyire már azokban is korszerűsített elektromos hálózattal találkozhatunk.
A kollégák minden alkalommal számlát és garanciajegyet adnak az elvégzett munkáról, valamint a felszerelt berendezésről. A szükséges papírokat a munka befejezése után a helyszínen állítjuk ki, amikor már működik a klíma, és megtanítottuk a távkapcsoló funkciók kezelését is. Amennyiben ezeken a leírtakan túl bármilyen egyébb kérdése merülne fel bátran keressen minket elérhetőségeinken hiszen az semmilyen kötelezettséggel nem jár az Ön részéről és mi megpróbálunk segíteni Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást!

Layout Settings