SZOLGÁLTATÁSAINK

Szolgáltatásaink

Megtekintheti cégünk főbb tevékenységi köreit és azokról részletesen is olvashat. Ne habozzon és keressen fel minket bármilyen klímával, napellemekkel, hűtéssel vagy fűtéssel szervizzeléssel és karbantartással kapcsolatban. Mindenben megtaláljuk az Önnek megfelelő megoldást.

 • Klímaszerelés

  A klímaszerelés egy helyszíni felméréssel kezdődik. Telepítés előtt mindenképpen szükséges egy alkalommal látni a helyszínt, mert csak így tudunk pontos képet kapni a lehetőségekről, az anyagszükségletről és természetesen ez határozza meg pontosan a telepítés, beüzemelés anyagi részét is. Az egyszeri helyszíni felmérés ingyenes

  Oldalfali split klíma telepítési alap ára a cégünktől vásárolt készülék esetén 45.000.ft + áfa (51.150.ft), oldalfali split klíma telepítési alap ára a nem cégünktől vásárolt készülék esetén 50.000.ft +áfa (63.500.ft) mely tartalmazza:

 • Javítás/Karbantartás

  A klímaberendezés rendszeres karbantartásával megelőzhetőek a klíma egészséget károsító hatásai, amelyeket kizárólag csak az elhanyagolt légkondicionálóknál tapasztalhatunk. A klíma időszakos felülvizsgálata nem csak egészségügyi, hanem műszaki okok miatt is indokolt mivel a berendezés rendszeres karbantartásával az élettartamát is megnövelhetjük, nem is beszélve az energiafelhasználás csökkentéséről. A klímakészülék karbantartásának elhanyagolása komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, mert a klíma jelentős mennyiségű port, atkát szűr ki a lakás levegőjéből a működése közben.

  Érdemes időben elvégeztetni a klíma ellenőrzését és karbantartását!

  A hőcserélő rendszeres fertőtlenítése nélkül ez a por egy aktívan fertőző réteget, biofilmet hozhat létre a klíma hőcserélőjén és a cseppvíztálcában, elvezetőcsőben. A karbantartás során ezt megelőzhetjük, illetve eltávolíthatjuk egy vegyszeres kezeléssel, semlegesítve a biofilmet a klíma belsejében illetve mechanikailag is megtisztítva a lerakódásra hajlamos helyeket a klímában. A kültéri egység szervizelése a nagy mennyiségű lerakódott por és a nyárfák szálló termése miatt szükséges, ami rontja a klíma hatásfokát és jelentősen csökkenti az élettartamát is egyben. Egy idősebb készüléknél szükséges lehet a hűtőközeg pótlása, amivel megakadályozzuk, hogy a klíma rossz üzemi körülmények között működjön nem a megfelelő gáznyomással, folyamatosan túlterhelve a kompresszort és elégtelen teljesítményt leadva a hőcserélőn.

 • Autóklíma karbantartás

  A legtöbb autóban, amit manapság piacra szánnak már alap elvárás a vevők körében, hogy klímával szerelt legyen. Az elvárás jogos, nyakunkon a globális felmelegedés! Mivel a hőségben köztudottan tompulnak a járművezetők reflexei, mindenképpen ajánlott a klímaberendezés használata még akkor is, ha tudjuk, hogy az 100 kilométerenként akár 0,5-1 literrel növeli az autó fogyasztását. Ugyancsak érdemes tekintettel lenni a légkondicionáló okozta teljesítménycsökkenésre: a klíma néhány lóerőt elvesz a gépjármű teljesítményéből, ezért a hozzáértők azt szokták javasolni, hogy 1.400 köbcentisnél kisebb motorral szerelt autóba nem célszerű klímát szereltetni. Az autóklíma berendezések évente hűtőközegük 20%-át veszíthetik el, ami csökkenti az autóklíma leadott teljesítményét (miközben a felvett energia mennyisége – valamint az autó fogyasztása is- nő!).

  Ezért fontos az autóklíma berendezést az alábbi feltételek mellett rendszeresen vizsgáltatni:

  • – Az autóklíma berendezés, belső felét évente – általában tavasszal- illetve 15.000 kilométerenként tisztítani és fertőtleníteni szükséges.
  • – Míg a pollenszűrőt évente illetve 10. 000 km-ként cserélni javasolt. A pollenszűrő könnyen hozzáférhető és rövid időn belül cserélhető.
  • – A klíma rendszerben található szárítószűrőt kb: 4 évente, ill. 60-70.000 km-ként cserélni kell, ilyenkor új gázt és olajat is kap a rendszer.
  • – A klíma ékszíj cseréje 30.000 kilométerenként javasolt!
 • Szellőztető rendszerek

  A mai technológiával épülő épületeknek nincs természetes szellőzése, mert a hőveszteségek leszorítása érdekében az épület "be van csomagolva". Ugyanez igaz felújítás esetén: hőszigetelés, új ablakok, és az épület máris "becsomagolt". De ki akar egy hatalmas műanyag zacskóban élni?

  Van ablak, ki lehet nyitni. Valaki ablakot nyit, azután télen gyorsan jön a következő felszólítás: "zárd már be az ablakot, megfagyok", nyáron pedig "zárd már be az ablakot, amúgy is dögmeleg van", és az egyéb változatok, úgymint:

 • Szivárgásvizsgálat

  2008. január 1-től a törvény előírja minden 3 kg hűtőközeg-töltetet (HFC) meghaladó hűtőrendszer esetén a kötelező szivárgásvizsgálat elvégzését. Ezt 3-30 kg hűtőközeg-töltettel rendelkező rendszerek esetén évente, 30-300 kg hűtőközeg-töltet esetén félévente, míg 300 kg-nál nagyobb hűtőközeg-töltet esetén negyedévente kell elvégezni. A környezetvédelmi felügyelők várhatóan komoly ellenőrzéseket fognak végezni, mulasztás esetén pedig jelentős bírságokat szabhatnak ki. A szivárgásvizsgálat elvégzését a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (NKVH) által képesített cégek tehetik meg.

  Cégünk rendelkezik a szükséges képesítéssel, melyet a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján Ön is ellenőrizhet. A hűtőberendezéseket az üzemeltetőnek kell regisztrálnia a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján (nkvh.kormany.hu). E regisztráció nélkül nem végezhető el a szivárgásvizsgálati tevékenység. Cégünk a szivárgásvizsgálati tevékenységet mindig egyedi árajánlat alapján végzi.

 • Napelemek telepítése

  Megéri beruházni? Ez a kérdés nyilván jogosan merül fel, mikor valaki eljátszik a gondolattal, hogy telepíttet otthonába egy szolár modult. De mennyi idő alatt is térülhet meg befektetésünk és konkrétan milyen előnyökkel járhat, ha szükséges energiát a napból próbáljuk meg kinyerni. A napelemes rendszer nélkülözhetetlen kellékei: napelem modulok, a hozzá való speciális kábelek és csatlakozók, az áramátalakító más néven inverter, egyéb villamos berendezések pl.túlfeszültség védők, kapcsolók és végül a napelemeket a tetőhöz rögzítő fémszerkezet annak szerelvényeivel.

  Milyen költsége van a villamos hálózatra csatlakozásnak?

  Alapvetően nincs csatlakoztatási költség. Mivel a rendelkezésre álló teljesítményig táplálható vissza a termelőkapacitás, hálózatfejlesztésre nincs szükség ezért csatlakozási díj fizetési kötelezettség nincs 32A-ig ,e fölött a felhasználó költsége. A meglévő mérőberendezés kétirányú mérőre való cseréje az áramszolgáltató kötelezettsége,költség nélkül.


Layout Settings